De 3 waterparken van de Costa Brava

Waterparken zijn een leuke manier om eens iets anders te doen dan alleen maar strand tijdens je vakantie. Aan de Costa Brava liggen er drie, Waterworld in Lloret de Mar, Aquabrava in Roses en Aquadiver in Platja d’aro. Allemaal staan ze garant voor een leuke dag voor jong en oud. Ik ben zelf Waterworld Lloret geweest en het is zeker een aanrader als je in de buurt bent. Het is namelijk een van de grootste aquaparken van Europa!

Waterworld

Zullen we dan ook maar meteen met Water World beginnen? Met zijn 140000 m2(!) is Water World inderdaad het grootste waterpark van Europa. En die ruimte hebben ze goed besteed. Water World telt 21 attracties, 6 eetmogelijkheden, een picknick plek, genoeg ligplaatsen en zelfs bungeejumping. De attracties worden opgedeeld in 3 categorieën: voor kinderen (3), voor familie (13) en gedurfd (5), voor ieder wat wils dus. De beste attracties voor kinderen zijn ‘Kiddie island’ en ‘kids water world’, 2 kleine waterspeeltuinen met glijbanen, waterkanonnen en een mini rivier.

Meer attracties

3 attracties die iedereen wel leuk zou vinden zijn ‘water mountain’, ‘speed slides’ en het golven bad. ‘Water mountain’ is een lange glijbaan waar je in een ponton met 1 of 2 mensen omhoog en omlaag, naar links en naar rechts en van licht naar donker word geslingerd. Bovendien is het met zijn 250 meter de grootste wildwaterbaan van Europa. Water Mountain is perfect voor een stel, een ouder met een kind of twee vrienden. ‘Water slides’ is dan weer net wat anders. Hier ga je op een rubbermatje met hoge snelheid naar beneden. En dan heb je nog het golven bad, een groot zwembad geschikt voor iedereen waar je lekker kunt relaxen waar de golven laag zijn of los kunt gaan waar de golven tot 2 meter hoog reiken.

En dan heb je nog de gedurfde glijbanen. Dit zijn de ‘Kamikaces’, ‘Storm’, ‘X-treme mountain’, ‘speed furious’ en ‘Huricanes’. Deze waterglijbanen zijn allemaal uniek en geweldig om vanaf te glijden maar ik heb al genoeg tijd besteed aan Water World. Mocht je toch meer willen weten heb je hier een linkje naar alle attracties in Water World Lloret.

prijzen

Kaartjes kosten €35 per volwassene en €20 per kind tussen 80 en 120 cm. Kinderen onder de 80 cm en 65 plussers mogen gratis naar binnen. Ook kun je gratis parkeren buiten Water World

Aquapark Aquabrava

Dit waterpark heeft 19 attracties, verdeeld in 4 categorieën: voor kinderen, mild, spannend en heel spannend. Kleine kinderen kunnen zich hier goed vermaken in Pirate Island. Dit deel van het park heeft een waterspeeltuin, 11 kleine glijbanen en een golfbad, (Pirate Island telt mee als 1 attractie). In het onderdeel ‘heel spannend’ vind je: kamikaze, ‘bullet or camello’, ‘white hole’ en ‘black hole’. Daarnaast zijn er nog 4  pontonglijbanen, een golfbad, een ‘relax pool’, een klimmuur  en ‘Tropical Island’. (Tropical Island is iets anders dan Pirate Island). Verder heeft Aquabrava genoeg plekken om je handdoek neer te leggen, kun je ligbedden huren en zijn er 5 bars en restaurants aanwezig. Kaartjes kosten €30 per volwassene en €20 per kind tussen 80 en 120 cm. Kinderen onder de 80 cm en 65 plussers mogen gratis naar binnen.

Aquadiver

Aan de rand van Platja d’aro ligt Aquapark Aquadier. Dit waterpark heeft 24 attracties waaronder glijbanen en zwembaden. Deze zijn verdeeld in 3 categorieën, voor kinderen, voor iedereen en voor durfallen, er is dus voor iedereen wat. Daarnaast is er genoeg plaats om je handdoek neer te leggen, dit kan bijvoorbeeld op een van vele grasvelden of op een ligstoel. Verder zijn er 6 eetmogelijkheden waaronder een creperia, een barbecue, een self-service restaurant en een fastfood restaurant. Toegang tot Aquadiver kost €35 voor iedereen boven 120 cm en €20 voor kinderen (80 – 120 cm) en senioren. kinderen onder de 80cm mogen gratis naar binnen. Je kunt voor het park gratis parkeren.

Aquadiver

Dit waren de 3 aquaparken aan de Costa Brava. Veel glijdplezier!

Video Waterworld

Waar kan ik het best mijn vakantie boeken?

Het vinden van de perfecte vakantie is een lastige taak. Iedereen heeft weer een ander budget en erg uiteenlopende eisen. Het is vooral heel moeilijk als je niet eens weet waar je moet zoeken. Gelukkig kan ik je daar wel mee helpen, hieronder kun je aan de hand van een paar simpele vragen uitzoeken welke vakantieprovider het best bij JOU past. Dan hoef je je daar in ieder geval geen zorgen meer om te maken. Veel succes 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.