Cala d’or

Cala d’or is een van de mooiste bestemmingen in Mallorca. De inhamkusten, het gebrek aan hoogbouw en de klassieke witte huizen zijn wat de stad die titel geven. Cala d’or is een vrij rustige stad en heeft een inwoners aantal van slechts 3000.

Cala d'or

Strand

Cala d’or heeft een bijzondere kustlijn, in plaats van 1 lang zandstrand heeft Cala d’or 5 kleine kusten omringd door rotsen. Deze zijn allemaal tussen de 50 en 150 meter breed. Het water in de baaien is glashelder en op elk strand vind je douches, wc’s en strandbewaking. Het heldere water in combinatie met de vele vissoorten en de rotsen langs de baaien maakt Cala d’or een paradijs voor snorkelaars. De meeste stranden liggen dicht bij het centrum, restaurants en winkels zijn dus nooit ver weg.

Uitgaan

Iets dat je overal tegenkomt op Mallorca is natuurlijk een druk nachtleven. Ook in Cala d’or zijn genoeg clubs en discotheken voor als jij het liefst de hele nacht doorgaat met de beste muziek. Een paar van de populairste bestemmingen in Cala d’or zijn Time Out en Upstairs. Hier kun je tot diep in de nacht genieten van een biertje met goede muziek. Veel Nederlanders hoef je hier niet te verwachten, de meeste toeristen in Cala d’or zijn Brits of Duits. Als je liever niet tot in de vroege uurtjes doorgaat met feesten hoef je je niet druk te maken, je zult geen last hebben van geluidoverlast en dergelijke, tenzij je natuurlijk naast een club overnacht.

Cala d'or uitgaan

Centrum

Het centrum van Cala d’or is voor een groot deel autovrij en word s ’avonds druk bezocht. in het centrum kun je genieten van Spaanse Tapas en winkelen. Cala d’or heeft veel uiteenlopende restaurants en cafés. Pizzeria’s, tapasbars, visrestaurant, steakhouse, noem het maar op. Winkelen kun je in de vele zijstraatjes vanuit de boulevard en het centrum. Deze zijn allemaal autovrij, dus je hoeft je nergens zorgen om te maken. En ook op de boulevard zelf valt van alles te doen. hoewel het centrum en de boulevard van Cala d’or erg levendig zijn, zijn ze nog lang niet zo druk als die van steden als Palma de Mallorca.

Video Cala d’or

Top 10 Hotels in Cala d’or

Het vinden van het perfecte hotel kan soms heel lastig zijn, dat weet ik maar al te best. Daarom heb ik hier een lijst met de beste hotels in Cala d’or, staat er wat voor je tussen?

Overige steden in de Balearen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.