Lloret de Mar

Lloret de mar is een van de zuiderlijkste steden van de Costa Brava. De stad staat vooral bekend om zijn vele discotheken maar kan ook erg familievriendelijk zijn.

Lloret de mar strand

uitgaan in Lloret

Lloret de Mar is vooral gericht op het Jongere publiek. Hier vind je bijna een ontelbaar aantal discotheken en clubs. Door de vele Nederlandse toeristen heeft Lloret de Mar ook wel een oranje tintje. Zo vind je genoeg restaurants die Nederlands eten serveren en clubs met Nederlandse muziek. Jaarlijks komen duizenden jongeren uit heel Europa de stad bezoeken. Lloret de Mar is dan ook zeker een aanrader. De beste clubs en dicotheken uit Lloret zijn:

De beste clubs en discotheken in Lloret

Moef Ga Ga.

Moef Ga Ga word door vele gezien als een van de beste discotheken van Lloret de Mar, en dat is niet zomaar zo. Er komen regelmatig grote dj’s draaien en worden er geweldige feesten gehouden. Je moet de discotheek bezocht hebben tijdens een van hun schuimparty’s of lazershows. Verder heeft Moef Ga Ga gewoon een geweldige sfeer. Moef Gaga heeft drie verdiepingen, waarin vooral top 40 en house word gedraaid.

St. Trop.

St. Trop is evenals Moef Ga Ga een grote naam in Lloret. Er komen hier regelmatig grote dj’s draaien voor een publiek van tot wel 3000 man. St. Trop heeft 3 verdiepingen, een dakteras en een groot scherm in de hoofdzaal. Ook worden hier lich- en lasershows georganiseerd.

Bumpers.

Bumpers is best een bijzondere club in Lloret. Vooral bekend door zijn glazen dansvloer waar tropische vissen onder zwemmen. Een unieke ervaring dus.

Londoner.

In Londoner word andere muziek gedraaid dan in de meeste andere discotheken van Lloret de Mar. Geen House, maar Hip-Hop, Reggae en R&B. Hier worden ook nog eens danswedstrijden gehouden.

Revolution.

Hier word vooral Hardstyle en Duitse techno gedraaid. De discotheek staat bekend om de grote dansvloers en de Lasershows.

Temptation.

In het centrum van Lloret de Mar ligt Temptation. Deze club draait Hardcore en Hardstyle. Verder kun je hier vooraf betalen om de hele avond zo veel te drinken als je maar wilt.

Activiteiten

In en om Lloret is van alles te beleven; Je kunt een boottocht maken langs de prachtige kusten die de Costa Brava te bieden heeft, waterpark Waterworld bezoeken, of voor de waaghalzen: bungeejumpen en scaddiven. Scaddiven is net wat anders dan bungeejumpen, hierbij laat je van een rots vallen zonder koord(!) en word je opgevangen door een net. Iets voor jou?

Waterworld

Met zijn 140000 m2(!) is Water World het grootste waterpark van Europa. En die ruimte hebben ze goed besteed. Water World telt 21 attracties, 6 eetmogelijkheden, een picknick plek, genoeg ligplaatsen en zelfs bungeejumping. De attracties worden opgedeeld in 3 categorieën: voor kinderen (3), voor familie (13) en gedurfd (5), voor ieder wat wils dus. De beste attracties voor kinderen zijn ‘Kiddie island’ en ‘kids water world’, 2 kleine waterspeeltuinen met glijbanen, waterkanonnen en een mini rivier.

Meer attracties

3 attracties die iedereen wel leuk zou vinden zijn ‘water mountain’, ‘speed slides’ en het golven bad. ‘Water mountain’ is een lange glijbaan waar je in een ponton met 1 of 2 mensen omhoog en omlaag, naar links en naar rechts en van licht naar donker word geslingerd. Bovendien is het met zijn 250 meter de grootste wildwaterbaan van Europa. Water Mountain is perfect voor een stel, een ouder met een kind of twee vrienden. ‘Water slides’ is dan weer net wat anders. Hier ga je op een rubbermatje met hoge snelheid naar beneden. En dan heb je nog het golven bad, een groot zwembad geschikt voor iedereen waar je lekker kunt relaxen waar de golven laag zijn of los kunt gaan waar de golven tot 2 meter hoog reiken.

En dan heb je nog de gedurfde glijbanen. Dit zijn de ‘Kamikaces’, ‘Storm’, ‘X-treme mountain’, ‘speed furious’ en ‘Huricanes’. Deze waterglijbanen zijn allemaal uniek en geweldig om vanaf te glijden maar ik heb al genoeg tijd besteed aan Water World. Mocht je toch meer willen weten heb je hier een linkje naar alle attracties in Water World Lloret.

prijzen

Kaartjes kosten €35 per volwassene en €20 per kind tussen 80 en 120 cm. Kinderen onder de 80 cm en 65 plussers mogen gratis naar binnen. Ook kun je gratis parkeren buiten Water World

Bezienswaardigheden

Lloret de Mar kent een prachtige omgeving, boeiende musea en twee kastelen. De Castell den Plaja ligt op een heuvel aan de kust en zorgt voor spectaculaire beelden. dit kasteel is echter privébezit. Gelukkig is er nog de Castell de Sant Joan. Dit kasteel is wel vanbinnen te bezoeken en ligt eveneens als Castell den Plaja binnen de grenzen van Lloret. Zeker aanraders dus als je Lloret de Mar ooit bezoekt.

Video Lloret de Mar

Waar kan ik het best mijn vakantie boeken?

Het vinden van de perfecte vakantie is een lastige taak. Iedereen heeft weer een ander budget en erg uiteenlopende eisen. Het is vooral heel moeilijk als je niet eens weet waar je moet zoeken. Gelukkig kan ik je daar wel mee helpen, hieronder kun je aan de hand van een paar simpele vragen uitzoeken welke vakantieprovider het best bij JOU past. Dan hoef je je daar in ieder geval geen zorgen meer om te maken. Veel succes 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.