Roses

Roses is een vrij rustig stadje gelegen in het noorden van de Costa Brava. De kustplaats is vroeger, evenals de meeste steden aan de Costa Brava, een vissersdorp geweest. Dit merk je goed in de keuken. De vis word nog altijd elke ochtend vers gehaald vanuit de haven. Winkelen in Roses is mogelijk op de boulevard en in het centrum. Hier vind je diverse winkeltjes met o.a. souvenirs en kleding. Daarnaast kom je er ook een aantal discotheken tegen. Dit zijn er echter niet veel, Roses is over het algemeen een vrij rustige stad.

Strand

De Costa Brava kent vele prachtige stranden en die van Roses horen daar zeker bij. Roses heeft in totaal 4km aan strand. Dus of je liever een groot, stedelijk strand hebt met alles erop en eraan hebt, of meer geniet van een wat meer afgelegen baaitje. Roses heeft het allemaal; s de stadstranden van zo’n 2 km lang bestaan uit fijn zand en zijn ondiep, wat handig kan zijn voor gezinnen met (kleine) kinderen. Deze stranden zijn perfect om op te zonnen en te genieten van het warme weer, al kunnen de stranden mede door hun centrale ligging best druk zijn. Langs de stranden loopt een gezellige boulevard.

Bezienswaardigheden

Fan van Geschiedenis en cultuur? Ook dan is Roses een aanrader. Niemand weet precies wanneer de stad is gesticht, maar dat Roses heel oud is, is wel bekend. In en om Roses vind je veel bouwwerken uit de oudheid, waarvan de meeste beschermt door de monumentenzorg.

Ruïnes d’Empúries

Zo vind je op een paar kilometer rijden vanaf Roses de Ruïnes d’Empúries, overblijfselen van een oude Griekse, en later Romeinse, handelsstad. Dit is een van de best bewaarde vloerplannen uit die tijd.

In het nabij gelegen L’ escala vind je een Museum dat hierover gaat. hier vind je een oud beeld van de Griekse god Asclepius, god van de geneeskunde. Het beeld is meer dan 2000 jaar oud. De stad zelf werd gesticht in 600 V.Chr. De Ruïnes d’Empúries hebben een erg boeiende geschiedenis en zijn zeker een bezoekje waard.

Ruïnes d'Empúries

Sant Pere de Rodes

20 kilometer bij Roses vandaan ligt de Sant Pere de Rodes, een benedictijnse klooster liggend op een hoogte van 520 meter. Deze klooster staat zo hoog omdat hij in de Serra de Rodes ligt; een bergketen met toppen van boven de 600 meter. De Sant Pere de Rodes is hierdoor best moeilijk bereikbaar. Zo doe je er vanuit Roses al maar liefst een half uur over. Maar is de Sant Pere de Rodes de moeite wel waard?

Uiterlijk

Het antwoord daarop is simpel: Ja.

Wat meteen opvalt als je de Sant Pere de Rodes bekijkt zijn de twee 27 meter hoge torens. Deze lijken bijna identiek maar hebben compleet andere doeleinden. De toren links is een klokkentoren terwijl de rechter een verdedigingstoren is. Vanbinnen vind je een hele hoop verschillende gebouwen, waaronder een kerk, kapel, crypte, senaat, een, inmiddels lege, galerij en een klooster. Daarnaast heb je vanuit heel Sant Pere de Rodes, en vooral in de torens, een prachtig uitzicht over de omgeving. Je kunt vanaf hier zelfs de zee zien, die meer dan 5 km verderop is…

Meer weten over Sant Pere de Rodes? Klik hier!

Sant Pere de Rodes

Activiteiten

Naast dat er in Roses veel te bezichtigen valt is er ook een hoop te doen. De stad zit vol leuke activiteiten om je nooit te vervelen.

Minigolf

Een van die activiteiten is mini golf. Mini Golf is zo’n activiteit die iedereen wel bevalt. Of je nou met een groepje vrienden, je familie of een ander soort groep bent, je zult je zeker vermaken. en voor een leuke minigolf baan hoef je helemaal de stad niet uit. In Roses vind je namelijk 2 prima Minigolf banen. En een van die twee word zelfs een van de beste aan de Costa Brava genoemd…

Minigolf Parc d’Atraccions Salata.

De eerste Minigolf baan is Minigolf Parc d’Atraccions Salata. Deze minigolfbaan ligt 400 meter van het strand van Roses en is naast een minigolfbaan ook een mini pretpark voor kleine kinderen. Zo kunnen kinderen hier springen op een springkussen of een ritje maken met een klein treintje. Maar het belangrijkst is natuurlijk de minigolfbaan. Deze is gescheiden van het mini pretpark met een muur van bomen en is erg goed verzorgd. De baan telt 18 holes waar je ongeveer een uur over doet. Kaartjes kosten €4 p.p.

Ontdek meer op TripAdvisor.nl

Minigolf Greens

Mini Golf Magic Green. Deze baan heeft in tegenstelling tot Minigolf Parc d’Atraccions Salata geen kinderattracties, maar de kwaliteit van de minigolfbaan zelf is fenomenaal, je zou het bijna voor een luxe tuin aanzien! De holes worden verbonden door een net stenen pad en daar omheen vind je meerdere kleine vijvertjes, houten bruggetjes en palmbomen. Daarnaast is er ook een café met een klein terrasje en is de baan tot 1 uur s ’nachts geopend. Kaartjes kosten slechts €5 p.p.

Ontdek meer op TripAdvisor.nl

Minigolf roses

Aquapark Aquabrava

Zin in iets spannenders dan een potje minigolf? ook dan ben je in Roses aan het juiste adres. In Roses zelf vind je namelijk een van de 3 aquaparken aan de Costa Brava, Aquapark Aquabrava. Dit waterpark heeft 19 attracties, verdeeld in 4 categorieën: voor kinderen, mild, spannend en heel spannend. Kleine kinderen kunnen zich hier goed vermaken in Pirate Island. Dit deel van het park heeft een waterspeeltuin, 11 kleine glijbanen en een golfbad, (Pirate Island telt mee als 1 attractie). In het onderdeel ‘heel spannend’ vind je: kamikaze, ‘bullet or camello’, ‘white hole’ en ‘black hole’.

Daarnaast zijn er nog 4  pontonglijbanen, een golfbad, een ‘relax pool’, een klimmuur  en ‘Tropical Island’. Verder heeft Aquabrava genoeg plekken om je handdoek neer te leggen, kun je ligbedden huren en zijn er 5 restaurants aanwezig. Kaartjes kosten €30 per volwassene en €20 per kind tussen 80 en 120 cm. Kinderen onder de 80 cm en 65 plussers mogen gratis naar binnen.

Meer informatie vind je op TripAdvisor.nl

Aquapark Aquabrava Roses

Video Roses

Meer lezen over de Costa Brava?

Beste hotels in Roses

Het vinden van het perfecte hotel kan soms heel lastig zijn, dat weet ik maar al te best. Daarom heb ik hier een lijst met de beste hotels in Roses, staat er wat voor je tussen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.