Pineda de Mar

Pineda de Mar is een vrij rustig plaatsje aan de Costa Maresme. De stad telt 25.000 inwoners en is van oorsprong een vissersdorpje, zoals de meeste Spaanse kustplaatsen. De keuken bestaat daarom ook hier van lokale visgerechten, bereid met verse vis uit de haven.

De meeste restaurants en winkels vind je in het autovrije centrum van de stad. In het centrum ligt ook het Melias pleintje, waar de meeste restaurants, tapasbars, gezellige terrasjes en winkeltjes liggen.  

Pineda de mar centrum

Een stad voor families

Pineda de Mar heeft het keurmerk bestemming voor famillietoerisme gekregen. De kustplaas is zeer geschikt voor families met (kleine) kinderen, ouderen of gewoon een rustige vakantie. Zo is het strand bijvoorbeeld rustig en veilig.

Voor jongeren is hier minder te beleven. Pineda de Mar heeft maar 1 echte discotheek, Club Pacha. Deze is echter niet te vergelijken met de grote discotheken van Lloret en Calella. Maar dat is geen probleem, omdat deze steden vlakbij liggen. Een bezoekje aan de discotheken in Lloret is dus geen gek idee.

Pineda de mar

Strand

Pineda de Mar heeft een breed strand. Het strand is redelijk rustig. Je hoeft je dus niet druk te maken dat je half op andermans handdoek ligt. Aan het strand van Pineda de Mar wappert een blauwe vlag. Dit betekent dat het strand veilig, schoon en milieuvriendelijk is. Op het strand vind je  verschillende watersport mogelijkheden. Zoals waterfietsen, waterskiën en duiken. Ook andere wateractiviteiten zoals o.a. de banaan en een boottocht langs de kust zijn hier te doen. Langs het strand loopt een uitgestrekte boulevard. Hier vind je de nodige voorzieningen voor je dagje aan het strand. Ook vind op deze boulevard elke vrijdag een markt plaats. Hier kun je bijvoorbeeld je haar laten doen of een leuk souvenirtje kopen.

Pineda de mar Strand

Omgeving

Pineda de Mar heeft een erg gunstige ligging. De badplaats ligt op 50 km afstand van Barcelona en Girona. Deze zijn te bereiken via trein, taxi of bus. Ook steden zoals Malgrat de Mar, Lloret de Mar, Calella en Blanes liggen in de buurt. Naar deze steden kom je voor; Water World Lloret, de Botanische tuinen van Blanes en natuurlijk de vele discotheken in Lloret, Malgrat en Calella. Pineda de Mar is te bereiken via vliegtuig of met de auto.

Video Pineda de Mar

Top 10 Hotels in Pineda de mar

Het vinden van het perfecte hotel kan soms heel lastig zijn, dat weet ik maar al te best. Daarom heb ik hier een lijst met de beste hotels in Pineda de mar, staat er wat voor je tussen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.