Malgrat de Mar

Malgrat de Mar is een relatief kleine stad aan de Costa del Maresme. Evenals vele andere Spaanse kustplaatsen was Malgrat vroeger een vissersdorpje. In elk restaurant vind je dan natuurlijk traditionele visgerechten van lokale producten en verse vis. Verder heeft Malgrat de Mar genoeg uitgaansmogelijkheden, een mooie omgeving, een rustig en breed strand, watersport, leuke winkels, een gezellige boulevard en genoeg activiteiten aan het strand. Eigenlijk alles dus!

Strand

Het strand van Malgrat de Mar heeft een blauwe vlag gekregen. Dit betekent dat het veilig, schoon en milieuvriendelijk is. aan het strand zijn genoeg activiteiten te vinden. Zoals strandhuisjes waar je van een cocktail of een biertje kunt genieten aan het strand. Ook kun je een boottocht maken langs de kust of een ritje maken met de bekende banaan. Het strand van Malgrat de Mar is 3 km in totaal. Het strand loopt over in dat van Santa Susanna, dat 1,5 km lang is.

Malgrat de mar

Santa Susanna

Aan Malgrat de Mar grenst Santa Susanna. Deze twee waren vroeger 1 stad. Het nieuwe deel van Malgrat is toen Santa Susanna geworden. Hierdoor is Santa Susanna moderner en nieuwer dan Malgrat. In Malgrat ligt het oude stadscentrum. In het oude stadscentrum liggen de Parròquia de Sant Nicolau, een kerk, en de Torre del Castell, een Toren. Deze toren werd gebouwd in de 14e eeuw om de stad te beschermen tegen piraten. De Parròquia de Sant Nicolau is groot en heeft hierdoor de bijnaam Kathedraal van de Kust gekregen. Een bezoekje aan een of beide van deze bouwwerken is een aanrader.

Uitgaan

Malgrat de Mar heeft genoeg uitgaansmogelijkheden. De stad trekt hierdoor een hoop jongeren. Erg populair is het Hollandse straatje. Hier zijn veel Nederlandse kroegen en feestcafés. Voorbeelden zijn, het Asterix café, de Verona bar en de Waikiki bar. de grotere discotheken in Malgrat zijn discotheek Tropicana, FROG en discotheek QK. Hier komen regelmatig grote dj’s draaien. Over de prijzen hoef je je geen zorgen te maken. Doordat Malgrat kleiner is dan Bijvoorbeeld Lloret de Mar zijn de prijzen hier lager. En wil je een keer ergens ander heen dan kan dat. Blanes en Lloret de mar liggen op slechts 20 tot 30 minuten rijden en zijn te bereiken met een taxi.

Video Malgrat de Mar

Top 10 Hotels in Malgrat de mar

Het vinden van het perfecte hotel kan soms heel lastig zijn, dat weet ik maar al te best. Daarom heb ik hier een lijst met de beste hotels in Malgrat de mar, staat er wat voor je tussen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.