Top 10 bezienswaardigheden aan de Costa Blanca

Op vakantie ga je natuurlijk om te relaxen en te genieten van zon en zee, dat snap ik. Maar wat zou het toch zonde zijn om niet eens een keer een kijkje te nemen bij een van de talloze prachtige bezienswaardigheden die de Costa Blanca te bieden heeft. Van middeleeuwse dorpjes bevroren in tijd tot eeuwenoude kloosters, de Costa Blanca heeft het allemaal. Al nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

Elche

Een stad die je echt niet mag missen tijdens je bezoek aan de Costa Blanca is het grote Elche. De stad heeft namelijk een groot winkelcentrum, een oud stadscentrum en een gezellige boulevard. Daarnaast vind je hier meerdere historische bezienswaardigheden en een aantal prachtige parken vol palbomen waar de stad bekend om staat.

Guadalest

In Het noorden van de Costa Blanca verschuild achter de bergen ligt het kleine dorpje Guadalest. En alhoewel er in het dorpje altijd een geweldige sfeer hang is het dorpje zelf niet wat jaarlijks duizenden toeristen trekt. Die komen voor het El Castell de Guadelest, een groot middeleeuw kasteel aan de rand van het dorp. Zijn kastelen echter niet jouw ding vind je in Guadalest nog een gigantisch stuwmeer, een gezellig oud stadscentrum en een aantal grote kliffen.

Santuario Santa Magdalena

20 km landinwaarts vanuit Elche ligt het bijzondere Santuario Santa Magdalena, een religieus bouwwerk uit 1918 gebouwd in Valenciaans modernistische stijl. Het Santuario Santa Magdalena is ontworpen door een oud leerling van de bekende architect Gaudí en is erg gedetailleerd.

Altea

In het midden van de Costa Blanca op maar een paar minuten rijden vanaf steden als Benidorm en Calp ligt het rustige maar gezellige Altea. De stad onderscheid zich van de anderen met haar prachtige witten huisjes die overal te vinden zijn en voor prachtige wijken zorgen. Daarnaast vind je in het centrum van de stad een mooie basiliek met een bijzondere blauwe koepel.

Parròquia Puríssima Xiqueta i Sant Pere Apòstol

In Het zuiden van de Costa Blanca staat het Parròquia Puríssima Xiqueta i Sant Pere Apòstol, een mooie kerk met een veels te lange naam. De kerk is vrij jong en word vooral herkend door de twee 50 meter hoge klokkentorens aan weerszijden van de voorkant. Binnen in de kerk zijn vooral de mooie gouden orgel en het grote altaar bijzonder.

Castle of Biar

70 km vanaf de kust in het kleine stadje Biar ligt het grote Castle of Biar, een spectaculair middeleeuws kasteel dat in de hele stad te zien is. Het kasteel ligt namelijk bovenop een heuvel, wat vroeger strategisch was maar tegenwoordig voor een prachtig uitzicht zorgt, vooral bij zonsondergang.

Valencia

Je bezoek aan de Costa Blanca is niet compleet als je niet het grote Valencia hebt bezocht. Al ligt de stad zelf niet aan de Costa Blanca ligt het dichtbij genoeg dat een bezoek vrijwel onvermijdelijk is. In de twee na grootste stad van Spanje vind je namelijk een van de mooiste oude stadscentrums van Spanje, een arena voor stierengevechten, de ultra moderne Globehopper en een fantastische promenade.

Benidorm

Sommige mensen vinden het geweldig, en sommigen haten het. Ik heb het natuurlijk over de grote skyline die langs de boulevard van Benidorm loopt. Die hoogbouw is ook nodig natuurlijk, aangezien Benidorm jaarlijks tot wel 400.000 toeristen trekt! En al kan een groot aantal toeristen vervelend zorgt het wel voor een gezellige boulevard en een groot winkelcentrum.

Bocairent

In het uiterste noorden van de Costa Blanca ligt Bocairent, zonder twijfel een van de mooiste dorpjes van de Costa Blanca. Zo ziet bijna de hele stad er nog precies zo uit als 1000 jaar geleden, heeft de stad een gezellig stadscentrum met een mooi kerkje en ligt de stad in een prachtig rotsachtig gebied.

Castle of Xàtiva

Net buiten de Costa Blanca ligt het bijzondere Castle of Xàtiva. Zo kun je voor een bescheiden bedrag van €2,40 per persoon het grote kasteel en zijn vele tuinen bezoeken, kun je gratis een oude basiliek binnen en is er een museum, wederom met gratis toegang. Daarnaast kun je hier heerlijk uiteten op het terras van het kasteel en kun je plaatselijke wijn proeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.