Ibiza (stad)

Ibiza ken je wel. De populaire kustplaats word jaarlijks door duizenden bezocht en dat is niet zomaar. Elvissa is een heel oude stad en heeft resten van tussen de 400 en 2000 jaar. Ibiza stad is daarom een werelderfgoed. Mensen komen voornamelijk voor de prachtige stranden, het bijzondere uitgaan en Dalt Villa.

Strand

Ibiza stad heeft een grote variatie aan stranden. Er zijn kleine kiezelstranden, grote zandstranden en afgelegen baaitjes, voor ieder wat wils dus. De stranden van Ibiza hebben een totale lengte van 18 km. Op de stranden kun je van alles doen; snorkelen, zonnen, een boottochtje maken, aan watersport doen en nog veel meer. Op en langs de stranden vind je alles dat je nodig kunt hebben. Strandwachters, douches en restaurants zijn op bijna alle stranden aanwezig. Playa d’en Bossa is het grootste en een van de populairste stranden van de stad.

Uitgaan

Ook aan clubs heeft Ibiza geen gebrek, het drukke nachtleven is immers waar de stad bekend om staat. De meeste clubs, cafés en discotheken vind je in de wijken Sa Penya en La Marina. Deze liggen in de stad en in het havengebied. Wij hebben de populairste clubs van de stad voor jou op een rijtje gezet:

Populaire clubs en discotheken in Ibiza

  • Amnesia: deze discotheek is opende haar deuren in 1976 en heeft plaats voor maar liefst 3000 mensen. Amnesia word voor bezocht door veel Britse toeristen en is een van de invloedrijkste discotheken in Ibiza
  • Eden Ibiza: Eden Ibiza is een vrij jonge club en opende pas in het jaar 2000. Eden heeft een paar vaste feesten en dj’s, al treden regelmatig ook grote dj’s op.  Op vrijdag vind het feest wonderland plaats, dit is het grootste feest van de week. De club heeft plaats voor 5000 mensen en heeft 3 zalen
  • Pacha Ibiza: Pacha Ibiza is een van de velen Pacha clubs in Spanje, het is echter de grootste. Pacha Ibiza staat vooral bekend om haar house muziek. Ook treden regelmatig grote dj’s op
  • Andere bekende clubs zijn Privilege, El Divino, Space Ibiza en Es Paradis.

Dalt Villa

Maar naast het feesten en de stranden heeft Ibiza nog een troef die bezoekers trekt, namelijk Dalt Villa. De oude bovenstad heeft stadsmuren van 400 jaar, een kathedraal, Carrer de Pere Tur (een steegje met oude huizen) en een kapel. Vanaf Dalt Villa heb je een mooi uitzicht over de stad en velen restaurantjes. Dalt Villa moet je bezocht hebben als je op Ibiza bent.

Ibiza Dalt Villa

Video Ibiza

Boeken!

Nog niet overtuigd? Ik wel hoor! Waar wacht je nog op, pak je koffers en ga voor een weekend, weekje of langer naar deze prachtstad. Je vakantie naar Ibiza boek je natuurlijk hier.

 Overige steden in de Balearen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.