Platja d’aro

Platja d’aro is een van de drukst bezochte steden aan de Costa Brava, en ik zie wel waarom. Het grootste gedeelte van het jaar wonen er zo’n 10.000 mensen in Platja d’aro, maar zodra het zomer is schiet het inwoneraantal tot boven de 100.000! Deze bezoekers heeft de stad vooral te danken aan het te gekke nachtleven, maar ook het brede strand en de levendige boulevard spelen een grote rol. Daarnaast zijn er vele activiteiten om je nooit te vervelen en kun je vanaf Platja d’aro uitstapjes maken naar steden zoals Lloret de Mar, Blanes, Girona, Figueres, Barcelona, Tossa de Mar en Palamos. Je hoeft je dus niet te beperken tot alleen maar een stad. Verder heeft Platja d’aro een prachtige omgeving vol met wilde kusten en veel groen.

platja d'aro

Strand

Het strand van Platja d’aro is een van de belangrijkste redenen waarom de stad elk jaar door duizenden word bezocht. Het is een 2 km lang zandstrand genaamd Playa d’aro. Playa d’aro is een nagenoeg perfect strand, zo is het erg kindvriendelijk door het fijne zand en de rustig afdalende kust. Zijn alle voorzieningen zoals Strandwacht, EHBO, strandhuisjes, douches, wc’s, kleedhokjes, parasols en ligbedden aanwezig. Kun je meerdere soorten watersporten beoefenen waaronder Jetskiën, surfen en kitesurfen. Kun je vanaf het Playa d’aro een rondreis maken met een glasbodemboot of de welbekende banaan. En loopt langs het Playa d’aro de boulevard van Platja d’aro. Bovendien word het strand erg goed schoon gehouden, wat nog best knap is met duizenden toeristen. Niet gek dus dat boven het Playa d’aro een blauwe vlag wappert, het symbool voor een veilig, schoon en milieuvriendelijk strand.

platja d'aro strand

Boulevard

Langs het kilometers lange strand van Platja d’aro loopt een net zo lange boulevard. Deze boulevard heet de Carretera de San Feliú de Guixols a Palamós en word ook wel de slagader van Platja d’aro genoemd. Hier vind je de meeste clubs, cafés en discotheken evenals vele winkels en restaurants. Door de vele winkels kun je op deze boulevard goed shoppen. Denk maar aan souvenirs en kleding, maar ook vers fruit word volop verkocht, vooral tijdens de wekelijkse markt. Deze word druk bezocht en ik raad het je aan een kijkje te nemen.

platja d'aro boulevard

Uitgaan

De Costa Brava staat bekend om het geweldige nachtleven in steden zoals Lloret de mar en Blanes en ook Platja d’aro mag zich bij dit rijtje voegen. Je hoeft Platja d’aro dus niet uit om een mooie avond te beleven. Maar dat kan wel, Lloret de Mar en Blanes liggen namelijk maar een half uurtje rijden bij Platja d’aro vandaan en zijn te bereiken met een taxi of bus. Echter ga ik me even beperken tot Platja d’aro.

5. Café Buba

Café Buba is een klein maar gezellig café aan de boulevard van Platja d’aro. Hier vind je niet heel veel Spanjaarden maar juist veel Nederlanders en andere Europeanen. De muziek die hier gedraaid word is van alles en nog wat. Verder heeft Café Buba een terras waar je aan de drukte kunt ontsnappen.

4. Marius

Marius is een niet al te grote discotheek maar is wel redelijk bekend. Hier komen vooral jongeren naar toe en niet zo veel Spanjaarden. Verder heeft Marius een goede airconditioning, iets waar veel andere café en disco’s moeite mee hebben.

3. Assac Disco

Assac Disco is vergelijkbaard met Marius, maar dan iets groter. Bovendien krijg je bij een bezoekje aan Assac Disco gratis toegang to Assac bar vijftig meter verderop. Dit geldt ook andersom. Verder is Assac Disco best goedkoop vergeleken met andere disco’s in Platja d’aro.

2. De Maddox

De Maddox is een van de grootste discotheken van Platja d’ro en is erg populair onder zowel Spanjaarden als Nederlanders en andere Europeanen. Hier word vooral hardhouse en trance gedraaid en er zijn af en toe gastoptredens van redelijk bekende dj’s. verder zit aan de Maddox een strandtentje vast vanaf waar je uitzicht hebt over strand en zee. Hier kun je overigens lekker broodjes, tosti’s en drankjes halen. In de Maddox passen zo’n 1000 man.

1. Pacha

Pacha Platja d’aro is familie van de beroemde nachtclub Pacha op Ibiza. Deze discotheek is verreweg de grootste en bekendste discotheek van Platja d’aro en kan daardoor best druk zijn. Pacha Platja d’aro doet niet onder aan Pacha Ibiza en is zeker een aanrader als je Platja d’aro bezoekt. Een nadeel aan de discotheek is de dure entree, maar dan heb je wel wat.

Platja d'aro centrum

Activiteiten

Er is van alles te doen in Platja d’aro. Van Minigolf tot aquapark, het is er allemaal. je hoeft je dus niet te vervelen als je hier op vakantie bent. Hier een lijst van de beste activiteiten in Platja d’aro.

Aquadiver

Aan de rand van Platja d’aro ligt Aquapark Aquadier een leuke attractie voor jong en oud. Dit waterpark heeft 24 attracties waaronder glijbanen en zwembaden. Deze zijn verdeeld in 3 categorieën, voor kinderen, voor iedereen en voor durfallen, er is dus voor iedereen wat. Daarnaast is er genoeg plaats om je handdoek neer te leggen, dit kan bijvoorbeeld op een van vele grasvelden of op een ligstoel. Verder zijn er 6 eetmogelijkheden waaronder een creperia, een barbecue, een self-service restaurant en een fastfood restaurant. Toegang tot Aquadiver kost €35 voor iederereen boven 120 cm en €20 voor kinderen (80 – 120 cm) en senioren. kinderen onder de 80cm mogen gratis naar binnen. Je kunt voor het park gratis parkeren.

aquadiver platja d'aro

Lobs Mini Golf

Mini Golf is zo’n activiteit die iedereen wel bevalt. Of je nou met een groepje vrienden, je familie of een ander soort groep bent, je zult je zeker vermaken. Ik zou het dan ook erg aanraden om naar Lobs Mini Golf te gaan. Lobs Mini Golf is een goed verzorgde Minigolf baan een paar minuten lopen van de boulevard. Toegang kost maar een paar euro per persoon.

Fietsen

Iets dat ook altijd leuk is om te doen op vakantie is fietsen. Op de fiets ontdek je namelijk snel veel van de stad en omgeving terwijl je beweegt. Dit is vooral handig tijdens de eerste paar dagen, omdat je zo de boulevard en strand kan ontdekken. Naast fietsen in de stad kun je ook een van de vele fietsroutes door de natuur nemen. En je hoeft je fiets niet een zelf mee te nemen, je kunt er gewoon een huren aan de boulevard voor maar een paar euro.

Overig

Overige activiteiten in en rond Platja d’aro zijn: watersport (Jetskiën en zeilen bijv.), paintball, karten, een dierentuin en Parc Aventura.

Video Platja d’aro

Meer lezen over de Costa Brava?

Beste hotels in Platja d’aro

Het vinden van het perfecte hotel kan soms heel lastig zijn, dat weet ik maar al te best. Daarom heb ik hier een lijst met de beste hotels in Platja d’aro, staat er wat voor je tussen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *