Tossa de Mar

Op slechts een uurtje rijden van Girona ligt Tossa de Mar, een gezellig en familievriendelijk stadje. Deze kustplaats heeft een prachtig strand, een gezellige boulevard, een centrum zonder gebreken, genoeg activiteiten om je nooit te vervelen en een aantal bijzondere bezienswaardigheden. Benieuwd? Lees snel verder!

Tossa de mar

Vila Vella

Tossa de Mar word vooral herkend door Vila Vella. Hier vind je alleen maar middeleeuwse stenen huisjes wat voor een middeleeuws gevoel zorgt, alsof je terug in de tijd bent. Daarnaast zorgen de kleine terrasjes, zachte verlichting en de gezellige drukte voor een leuke sfeer. Verder vind je in Vila Vella een of twee restaurants, een barretje, een Museum en aan de top een vuurtoren met uitkijkpunt over de stad, omgeving en zee. Het uitzicht hier is onvergetelijk en eentje die je niet wil missen bij zonsondergang. Vila Vella word beschermd door de monumentenzorg en is daarom goed bewaard gebleven.

Castillo de Tossa de Mar

Vila Vella is een goed voorbeeld van een klassiek middeleeuws dorpje. En bij zo’n klassiek middeleeuws dorpje hoort een stadsmuur, en die heeft Vila Vella zeker ook. De oude stad is door de jaren heen goed beschermd door het grote Castillo de Tossa de Mar. Dit is een 300 meter lange muur die versierd word met 7 ronde torens van elk 20 meter hoog. Deze imposante muur is gebouwd in de 12e eeuw om Vila Vella te beschermen tegen Piraterij.

Moorish Tower

Een andere interessante bezienswaardigheid in Tossa de mar is Moorish Tower. Moorish Tower is een 16e eeuwse Toren gelegen aan de buitenkant van Tossa de mar. Deze toren is gebouwd op een heuvel om, net als Castillo de Tossa, de stad te beschermen tegen Piraterij. Maar nu heeft Moorish Tower een veel leukere taak, het is een geweldig uitkijkpunt over Tossa de mar, Vila Vella, de zee en de omgeving. Het uitzicht hier is onbeschrijfelijk mooi.  

Museo del Far de Tossa

Aan de top van Vila Vella ligt het kleine museum ‘Museo del Far de Tossa’. Dit museum gaat over de geschiedenis van Tossa de mar maar richt zich vooral op de nabij gelegen vuurtoren. Binnen in het museum vind je een paar oude foto’s en voorwerpen maar waar het echt om draait is een film met oude beelden van Tossa de mar, Vila Vella en de vuurtoren. Deze film duurt ongeveer een uur en is erg interessant. Verder vind je naast het museum een café, uitzichtsplaats en natuurlijk een vuurtoren. Het Museo del Far de Tossa is zeker een aanrader als je in Tossa de mar verblijft. Entree kost slechts €1,50 p.p.

Vila Vella in Tossa de mar
binnen de muren van Vila Vella

Strand

Tossa de Mar heeft nog meer te bieden dan alleen Vila Vella. De stad heeft een prachtig zandstrand van bijna 400 meter met alle voorzieningen als ligstoelen en restaurantjes op loopafstand. Maar echt bijzonder zijn de kleine baaitjes daar omheen. Deze zijn vaak alleen met een boot te bereiken en zijn daardoor een paradijs voor duikers. Alles dat je nodig hebt is een zwembril om van de prachtige beelden te genieten.

Tossa de mar strand

Centrum

Ook het centrum kent geen gebreken. Restaurants, winkels en andere voorzieningen zijn nooit ver weg. Ook hotels en campings heeft Tossa de Mar genoeg. Door de jaarlijks vele toeristen is er voor iedereen wel een verblijfplaats die aan zijn of haar eisen voldoet. Tossa de Mar is echter geen feeststad. Hier vind je slechts 1 discotheek, wat best fijn kan zijn als je hier komt om te relaxen.

Tossa de mar centrum

Video Tossa de Mar

Beste hotels in Tossa de mar

Het vinden van het perfecte hotel kan soms heel lastig zijn, dat weet ik maar al te best. Daarom heb ik hier een lijst met de beste hotels in Tossa de mar, staat er wat voor je tussen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.