Empuriabrava

Empuriabrava is best een unieke stad aan de Costa Brava, Empuriabrava heeft namelijk  de bijnaam ‘het Venetië van Spanje’. Die bijnaam krijg je natuurlijk niet voor niets, dus zou de kustplaats daadwerkelijk vele kanalen hebben die de gewone wegen vervangen? Kun je net als in Venetië met een boot van de ene naar de andere kant van de stad varen? Het antwoord is simpel: ja.

algemeen

Empuriabrava ligt 30 km van de Franse grens, aan de Costa brava, vlakbij Roses. De kustplaats word ieder jaar druk bezocht en dat is niet zomaar. Empuriabrava is bijvoorbeeld perfect voor een vakantie met kleine kinderen. Zo loopt het water aan het strand geleidelijk af en zijn er speeltuinen aan de boulevard. Maar er is nog meer te beleven, een paar kilometer buiten de stad ligt aquapark Aquabrava, een redelijk groot waterpark met vele glijbanen en zwembaden voor plezier voor jong en oud. Ook buiten de stad ligt een natuurgebied waar je veel vogels kunt spotten. Verder heeft de stad een mooie grote boulevard, veel winkels en restaurants en een paar degelijke clubs en discotheken. En zo is er nog veel meer te doen in Empuriabrava, lees daarvoor snel verder.

Strand

Empuriabrava heeft 2 hoofdstranden, het Empuriabrava strand en Playa Rubina. De twee stranden worden van elkaar gescheiden door de grote jachthaven, vanaf beide stranden heb je daarom een goed uitzicht op de prachtige haven. Verder zijn er ook bergen te zien vanaf het strand. Merkwaardig aan de stranden is hun breedte. Het Empuriabrava strand en Playa Rubina zijn beide tussen de 70 en 90 meter breed, wat best breed is voor een stadsstrand. Daarbij hebben de stranden een blauwe vlag gekregen, wat betekent dat het strand veilig, schoon en milieuvriendelijk is. Het strand is zacht en loopt geleidelijk af en het water is schoon. Verder zijn ook strandwachten, douches, wc’s, restaurants, bars en winkeltjes nooit ver weg. Naast de blauwe vlag award hebben beide stranden ook de Q voor Kwaliteit en Toerisme, en het ISO 14001 certificaat voor natuurbehoud ontvangen. Langs het Empuriabrava strand loopt een gezellige boulevard met alles er op en er aan.

Empuriabrava strand

Boulevard

Deze boulevard heeft eigenlijk gewoon alles, zo kun je heerlijk eten in een van de vele restaurants. Van Spaanse tapas tot Nederlandse friet en zelfs Duitse worst, je zult sowieso een restaurant vinden met eten naar jouw smaak. Verder kun je ook heerlijk shoppen aan de boulevard, maar ook in het centrum zijn leuke winkels te vinden. Een souvenirtje voor thuis, verschillende kledij of een opblaasbare donut, je vind het hier allemaal. En als dat nog niet genoeg was kun je naar de wekelijkse markt. Fruit, schelpen, snoep, souvenirs, noem het maar op, hier vind je werkelijk alles. Verder zijn er een aantal clubs en discotheken aan de boulevard, evenals een paar speeltuinen.

Bezienswaardigheden

Empuriabrava heeft veel bezienswaardigheden. Zo vind je een paar km buiten de stad Romeinse opgravingen. Doordat de muren weg zijn kun je goed de kamerindeling zien, en sommige delen zijn zelfs bijna helemaal heel gebleven. Naast deze opgravingen licht een museum. Verder is er nog het Monestir de Sant Pere de Rodes. Dit kasteel ligt 10 km van Empuriabrava maar is zeker een bezoekje waard.

Basílica de Santa Maria de Castelló d’Empúries

Een bezienswaardigheid die je zeker niet mag missen als je naar Empuriabrava gaat is het Basílica de Santa Maria de Castelló d’Empúries. Deze gotische kathedraal ligt op 10 minuten rijden van Empuriabrava, en is zeker een bezoekje waard, al word er getwijfeld of dit nou een kathedraal of een basiliek is. Vele vinden het namelijk niet groot genoeg om een kathedraal te zijn, maar de lokale bevolking vind van wel. De bouw van het Basílica de Santa Maria de Castelló d’Empúries  begon in de 13e eeuw en in 15e eeuw was het klaar. Kenmerkend voor het Basílica de Santa Maria de Castelló d’Empúries is de prachtige ingang, die versiert is met 6 prachtige bogen. Binnen vind je een orgel en een museum.

Foto’s van @Igninatus en @softlymartha

Activiteiten

Je hoeft je niet te vervelen als je op vakantie bent in Empuriabrava, aan activiteiten geen gebrek. Wat dacht je bijvoorbeeld van een gezellig fietstochtje? Een fiets kun je huren al vanaf €12 per dag en er zijn zat plaatsen om met je tweewieler naar op pad te gaan. Volg bijvoorbeeld het Camino Natural de la Muga, een fietspad van 40 km dat door verschillende natuurparken gaat. dit is een leuke manier om verschillende bezienswaardigheden van Empuriabrava tegelijk te zien. Maar ook langs de boulevard kun je een leuk fietstochtje maken.

Naast fietsen kun je een bezoekje brengen aan een club of discotheek. Het jammere is alleen dat Empuriabrava er maar een paar van heeft, voor het echte nachtleven zou ik daarom naar Roses of eventueel Figueres gaan. Beide steden zijn te bereiken met een taxi.

En dan is er nog 1 activiteit die niet mag ontbreken als je Empuriabrva bezoekt, en dat is varen door de kanalen. Je hoeft niet eens een vergunning te hebben om een boot te huren! Daarnaast kun je wandelen, windsurfen, kitesurfen en skydiven…

Skydiven

Skydiven is de grootste activiteit van Empuriabrava. Hier vind je namelijk een van de mooiste en beste skydive-locaties van Europa!

Skydiven is een unieke ervaring, iets dat je echt eens meegemaakt moet hebben. En bof jij even, want aan de Costa Brava vind je een van de belangrijkste skydivecentra in Europa, Skydive Empuriabrava. Hier spring je in groepen van 10 tot 25 man van een hoogte van 4 km. Verder kun je verschillende sprongen maken, waaronder tandem en verschillende vormen voor grote groepen. Bij tandem spring je naar beneneden op andermans rug (of andersom) en soms spring je in een grote driehoek of cirkel van tot wel 30 personen. Klinkt fantastisch nietwaar? en je hoeft echt niet bang te zijn hoor. Duizenden mensen zijn jouw al voor gegaan en er gaan meerdere experts mee. Bovendien kun je je laten verzekeren voor als het toch fout zou gaan.

prijzen

Wat prijzen betreft, deze verschillen voor de soort sprong die je wilt maken en hoeveel je er wilt, een ding staat wel vast, het is best duur. Zo betaal je voor 1 aparte sprong al meer dan €30. Het kost dus wel wat, maar het is zeker een unieke ervaring.

skydiven in Empuriabrava

Bezoek een dierentuin

Een bezoek aan een dierentuin is een leuke activiteit voor als het weer eens tegenzit of als je gewoon iets anders wilt doen. Een dierentuin die ik dan aan kan raden is Butterfly Park Empuriabrava. Hier vind je naast vele soorten vlinders ook verschillende soorten exotische vogels, vleermuizen, schildpadden, buideldieren, leguanen en andere kleine dieren. Je zult hier dus geen olifant tegenkomen, maar wel veel andere bijzondere dieren. De meeste dieren in deze dierentuin komen dan ook uit de tropische delen van de aarde. Een bezoek aan Butterfly Park Empuriabrava duurt circa 2 uur en kost € 8,50 p.p.

Aquapark Aquabrava

Een iets spannendere activiteit is aquapark Aquabrava. Dit waterpark heeft 19 attracties, verdeeld in 4 categorieën: voor kinderen, mild, spannend en heel spannend. Kleine kinderen kunnen zich hier goed vermaken in Pirate Island. Dit deel van het park heeft een waterspeeltuin, 11 kleine glijbanen en een golfbad, (Pirate Island telt mee als 1 attractie). In het onderdeel ‘heel spannend’ vind je: kamikaze, ‘bullet or camello’, ‘white hole’ en ‘black hole’. Daarnaast zijn er nog 4  pontonglijbanen, een golfbad, een ‘relax pool’, een klimmuur  en ‘Tropical Island’.

Verder heeft Aquabrava genoeg plekken om je handdoek neer te leggen, kun je ligbedden huren en zijn er 5 bars en restaurants aanwezig. Kaartjes kosten €30 per volwassene en €20 per kind tussen 80 en 120 cm. Kinderen onder de 80 cm en 65 plussers mogen gratis naar binnen. Meer wten? bezoek de officiele website van Aquabrava.

Video Empuriabrava

Meer lezen over de Costa Brava?

Beste hotels in Empuriabrava

Het vinden van het perfecte hotel kan soms heel lastig zijn, dat weet ik maar al te best. Daarom heb ik hier een lijst met de beste hotels in Empuriabrava, staat er wat voor je tussen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.