Balearen

Eilanden

De Balearen staan bekend om de prachtige stranden en het onvergetelijke uitgaansleven. En dit is meer dan verdiend! De Balearen bestaan uit 6 hoofdeilanden met daaromheen nog een boel kleinere eilandjes. Van die 6 eilanden zijn er maar 3 groter dan 100 km2, dat zijn Ibiza, Mallorca en Menorca. Vooral deze eilanden worden jaarlijks door velen bezocht. Niet gek natuurlijk, maar ook de andere eilanden zijn een bezoekje waard. Formentera is een iets kleiner eilandje van 83 km2 ten zuiden van Ibiza. Dit eiland word meestal bezocht als leuk uitstapje vanuit Ibiza. Formentera staat bekend om rust en natuur.

Ibiza, Menorca en Mallorca

Dat is anders bij buurman Ibiza. Ibiza staat natuurlijk bekend om de discotheken waar grote dj’s draaien, de prachtige stranden en natuurlijk Ibiza stad. Dit eiland heeft alles. Weer iets groter is Menorca. Menorca is rustiger dan Ibiza en Mallorca. hier vind je minder discotheken en meer gezellige restaurantjes, uitstapjes en andere activiteiten. Menorca is ook kindvriendelijk en dus perfect voor een vakantie voor een gezin met (kleine) kinderen. En als je de rust even beau word, ga je toch gewoon een avondje naar Mallorca! het grootste eiland van de Balearen is erg divers en heeft werkelijk alles alles; het drukke Palma de Mallorca, het gezellige El Arenal, de prachtige stranden, de magnifieke natuur, de interessante geschiedenis en de bijzondere cultuur.

Boeken!

De Balearen worden vaak gezien als een luxebestemming. Maar niet elke vakantie naar de Balearen hoeft je een miljoen te kosten. Dus waar wacht je nog op, de beelden spreken voor zich…

5 steden in de Balearen die je bezocht MOET hebben:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.