Calella

Calella

Strand

Calella staat bekend om het uitgaan en natuurlijk haar stranden. De badplaats heeft 3 stranden, samen 3 km lang. Alle stranden hebben een blauwe vlag, wat betekent dat ze schoon, milieuvriendelijk en veilig zijn. De stranden zijn breed en hebben kristalhelder water. Op de stranden vind je strandhuisjes waar je kunt genieten van een drankje terwijl je van de zon geniet.

Boulevard

Langs de stranden loopt een boulevard met verschillende restaurantjes. Hier word vooral vis geserveerd, aangezien dat is waar Calella bekend om staat. De restaurants op de boulevard zijn vooral op toeristen gericht. Zo’n twee of drie straatjes achter de altijd drukke boulevard vind je kleinere restaurantjes waar de meeste Spanjaarden zelf komen eten. Deze menu’s hebben meer traditionele gerechten. Het is dus een aanrader ook hier een keer komen eten als je Calella bezoekt.

Calella

Uitgaan

Ook om uitgaan staat Calella bekend. Clubs en discotheken vind je vooral in het nieuwe deel van de stad en ook langs het strand is zat te beleven. Aan de stranden kun je genieten van een biertje of cocktail bij een strandhuis of terrasje. Wat discotheken betreft, het zijn er te veel om op te noemen! 1 ding is wel zeker, je zult jouw muziekstijl vinden. Een paar van de bekendste clubs en disco’s van Calella zijn Café Bar Top, Club Carribean Fever Calella en feestcafé Hans en Grietje. Dit is overigens het enige Nederlandstalig feestcafé in de stad. Andere activiteiten zoals een jetski of de Banaan zijn ook aanwezig

Bezienswaardigheden

Calella heeft een prachtige vuurtoren op een heuvel met prachtig uitkijkpunt over zee en omgeving. In de omgeving vind je ruïnes van vroeger.

Video Calella

Overige steden aan de Costa Maresme zijn:

De beste hotels in Calella

Het vinden van het perfecte hotel kan soms heel lastig zijn, dat weet ik maar al te best. Daarom heb ik hier een lijst met de beste hotels in Calella, staat er wat voor je tussen?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.