Aquopolis La Pineda

Waterparken zijn een leuke manier om eens iets anders te doen dan alleen maar strand tijdens je vakantie. Aan de Costa Dorada liggen er drie, Aquopolis in La Pineda, PortAventura in Salou en Aqualeon in Albinyana. Maar wij gaan ons vandaag alleen op die eerste concentreren.

Aquopolis La Pineda is circa 130000 m2 groot en heeft deze ruimte goed benut. Je vind hier namelijk 11 glijbanen, een dolfinarium, een Kunstmatig strand, een surfbaan, een VIP zone en 7 restaurants waaronder een crêperie, een café, een bar en een 2 fastfoodrestaurants. Daarnaast is er meer dan genoeg ruimte om je handdoek neer te leggen, zijn er meerde picknickplaatsen en kun je ligbedden huren.

Attracties

De attracties van Aquopolis zijn verdeeld in 3 categorieën; voor kinderen, mild en spannend.

Aquopolis

Voor Kinderen

Kinderen kunnen zich hier prima vermaken in het kindergebied. Hier vind je 4 attracties speciaal ontworpen voor kinderen tot 12 jaar oud. Een van die attracties is Mini Park, een soort speeltuin met 5 glijbanen waar jonge kinderen zich prima kunnen vermaken. Andere attracties zijn ‘Treasure Island’, ‘Funny Jungle’ en Adventure Turtle. Bij alle attracties zijn er badmeesters aanwezig en toegang voor kinderen boven 140 cm is verboden.

Aquopolis Kinderen
Mini Park

Mild

In de categorie mild zijn er 7 attracties waaronder 4 glijbanen. Dit zijn de Zig Zag, waarbij je, zoals de naam al suggereert, heen en weer gaat, Vulcano River, een lange glijbaan bestaand uit meerdere kleine meren en glijbanen. Vulcano River is perfect voor grote groepen en families, omdat je er met meerdere tegelijk vanaf kan gaan. Een andere glijbaan bedoeld voor meerdere personen is Magic Oval, een 45 meter lange glijbaan waar je met tot wel 4 mensen in een Ponton naar beneden glijd. En tot slot is er nog de Speed Race. Deze attractie bestaat uit 6 glijbanen waarbij je tegen 5 andere mensen naar beneden racet.

Naast deze 4 glijbanen zijn er nog 3 andere milde attracties. Dit zijn Wave Beach, Indiana en Blue Lagoon. Dit zijn 3 zwembaden waar je plezier kunt hebben met kunstmatige golven, een parcours af kunt leggen of gewoon lekker kunt relaxen.

Aquopolis glijbanen
Speed Race

Spannend

Tot slot komen we aan bij de attracties waar het echt om gaat. Deze 5 glijbanen zijn allemaal uniek op hun eigen manier en zorgen allen voor een flinke adrenaline boost.

We beginnen deze lijst met de bekende Kamikaze. Hierbij glijd je met hoge snelheid naar beneden. Een wat minder bekende glijbaan is de Splash. De Splash is zonder twijfel de bijzonderste glijbaan van Aquopolis. Van deze glijbaan ga je namelijk af op een mini surfbord! Op dit bord ga je eerst stijl naar beneden waarna je nog 30 meter over het water glijd. Als je Aquopolis bezoekt is de Splash dus een absolute must! Een andere unieke glijbaan is Black Hole. Dit is een erg mysterieuze glijbaan waar ook ik bijna niks van af weet, en dit is precies hoe de eigenaren van Aquopolis het willen. Je zult niet weten wat je te wachten staat voordat je er zelf vanaf bent gegaan. En dan zijn er nog 2 andere glijbanen, Hurricane en Boomerang. Dit zijn beide, net als Kamikaze, bekende glijbanen en dus ga ik hier verder niks over vertellen.

Splash Aquopolis
Splash

Overige attracties

Naast glijbanen heeft Aquopolis nog een paar andere attracties. Drie die er dan direct bovenuit springen zijn Aloha Beach, Surf Waimea en het Dolfinarium. Aloha Beach is een kunstmatig zandstrand gemaakt in Hawaiiaanse stijl. Hier kun je ligbedden huren en heerlijk bijkomen van al die glijbanen. Surf Waimea is een surfbaan waar je onder begeleiding kunt leren surfen of gewoon zelf lekker op de golven varen. En dan is er nog het Dolfinarium. Hier kun je een spectaculaire dolfijnenshow meemaken en kun je dolfijnen en zeeleeuwen van dichtbij zien achter glas en van boven.

Aloha Beach Aquopolis
Aloha Beach

Toegang kost €18,90 p.p. Voor meer informatie bezoek je de officiële website van Aquopolis La Pineda.

Video Aquopolis

Beste hotels aan de Costa Dorada

Het vinden van het perfecte hotel kan soms heel lastig zijn, dat weet ik maar al te best. Daarom heb ik hier een lijst met de beste hotels aan de Costa Dorada, staat er wat voor je tussen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.