ALLE activiteiten aan de Costa Brava

Als je op vakantie bent wil je je natuurlijk niet vervelen. En dat al helemaal aan de Costa Brava niet, want dan loop je zóveel mis. Je kunt bijvoorbeeld paintballen of een Botanische tuin bezoeken, er is voor iedereen wat. Maar het vinden van deze activiteiten kan nog een behoorlijke taak zijn. Daarom heb ik ze allemaal op 1 plek verzameld. Zoek dus niet verder en kijk of er wat voor je bij staat.

Aquapark

We beginnen deze lijst met een Aquapark. Waterparken zijn een leuke manier om eens iets anders te doen dan alleen maar strand tijdens je vakantie. Aan de Costa Brava liggen er drie, Waterworld in Lloret de Mar, Aquabrava in Roses en Aquadiver in Platja d’aro. Allemaal staan ze garant voor een leuke dag voor jong en oud. Ik ben zelf Waterworld Lloret geweest en het is zeker een aanrader als je in de buurt bent. Het is namelijk een van de grootste aquaparken van Europa!

Waterworld

Zullen we dan ook maar meteen met Water World beginnen? Met zijn 140000 m2(!) is Water World inderdaad het grootste waterpark van Europa. En die ruimte hebben ze goed besteed. Water World telt 21 attracties, 6 eetmogelijkheden, een picknick plek, genoeg ligplaatsen en zelfs bungeejumping. De attracties worden opgedeeld in 3 categorieën: voor kinderen (3), voor familie (13) en gedurfd (5), voor ieder wat wils dus. De beste attracties voor kinderen zijn ‘Kiddie island’ en ‘kids water world’, 2 kleine waterspeeltuinen met glijbanen, waterkanonnen en een mini rivier.

Meer attracties

3 attracties die iedereen wel leuk zou vinden zijn ‘water mountain’, ‘speed slides’ en het golven bad. ‘Water mountain’ is een lange glijbaan waar je in een ponton met 1 of 2 mensen omhoog en omlaag, naar links en naar rechts en van licht naar donker word geslingerd. Bovendien is het met zijn 250 meter de grootste wildwaterbaan van Europa. Water Mountain is perfect voor een stel, een ouder met een kind of twee vrienden. ‘Water slides’ is dan weer net wat anders. Hier ga je op een rubbermatje met hoge snelheid naar beneden. En dan heb je nog het golven bad, een groot zwembad geschikt voor iedereen waar je lekker kunt relaxen waar de golven laag zijn of los kunt gaan waar de golven tot 2 meter hoog reiken.

En dan heb je nog de gedurfde glijbanen. Dit zijn de ‘Kamikaces’, ‘Storm’, ‘X-treme mountain’, ‘speed furious’ en ‘Huricanes’. Deze waterglijbanen zijn allemaal uniek en geweldig om vanaf te glijden maar ik heb al genoeg tijd besteed aan Water World. Mocht je toch meer willen weten heb je hier een linkje naar alle attracties in Water World Lloret.

prijzen

Kaartjes kosten €35 per volwassene en €20 per kind tussen 80 en 120 cm. Kinderen onder de 80 cm en 65 plussers mogen gratis naar binnen. Ook kun je gratis parkeren buiten Water World

Aquapark Aquabrava

Dit waterpark heeft 19 attracties, verdeeld in 4 categorieën: voor kinderen, mild, spannend en heel spannend. Kleine kinderen kunnen zich hier goed vermaken in Pirate Island. Dit deel van het park heeft een waterspeeltuin, 11 kleine glijbanen en een golfbad, (Pirate Island telt mee als 1 attractie). In het onderdeel ‘heel spannend’ vind je: kamikaze, ‘bullet or camello’, ‘white hole’ en ‘black hole’. Daarnaast zijn er nog 4  pontonglijbanen, een golfbad, een ‘relax pool’, een klimmuur  en ‘Tropical Island’. (Tropical Island is iets anders dan Pirate Island). Verder heeft Aquabrava genoeg plekken om je handdoek neer te leggen, kun je ligbedden huren en zijn er 5 bars en restaurants aanwezig. Kaartjes kosten €30 per volwassene en €20 per kind tussen 80 en 120 cm. Kinderen onder de 80 cm en 65 plussers mogen gratis naar binnen.

Aquadiver

Aan de rand van Platja d’aro ligt Aquapark Aquadier. Dit waterpark heeft 24 attracties waaronder glijbanen en zwembaden. Deze zijn verdeeld in 3 categorieën, voor kinderen, voor iedereen en voor durfallen, er is dus voor iedereen wat. Daarnaast is er genoeg plaats om je handdoek neer te leggen, dit kan bijvoorbeeld op een van vele grasvelden of op een ligstoel. Verder zijn er 6 eetmogelijkheden waaronder een creperia, een barbecue, een self-service restaurant en een fastfood restaurant. Toegang tot Aquadiver kost €35 voor iedereen boven 120 cm en €20 voor kinderen (80 – 120 cm) en senioren. kinderen onder de 80cm mogen gratis naar binnen. Je kunt voor het park gratis parkeren.

Aquadiver

Minigolf

Mini Golf is zo’n activiteit die iedereen wel bevalt. Of je nou met een groepje vrienden, je familie of een ander soort groep bent, je zult je zeker vermaken. en voor een leuke minigolf baan hoef je meestal de stad niet eens uit. Maar als je naar de beste minigolf ervaring aan de Costa Brava op zoek bent heb ik hier een lijstje van de top 5 mingolfbanen aan de Costa Brava voor je.

5. Minigolf Parc d’Atraccions Salata.

Deze minigolfbaan ligt 400 meter van het strand van Roses en is naast een minigolfbaan ook een mini pretpark voor kleine kinderen. Zo kunnen kinderen hier springen op een springkussen of een ritje maken met een klein treintje. Maar het belangrijkst is natuurlijk de minigolfbaan. Deze is gescheiden van het mini pretpark met een muur van bomen en is erg goed verzorgd. De baan telt 18 holes waar je ongeveer een uur over doet. Kaartjes kosten €4 p.p. (daar is hun website best duidelijk over).

4. Minigolf Bar Mont Pla

Voor de volgende minigolfbaan gaan we naar L’estartit. Hier vinden we Minigolf Bar Mont Pla, een gezellige minigolfbaan aan de rand van L’estartit. Deze baan heeft ook 18 holes en is goed verzorgd. Kaartjes voor de minigolfbaan kosten €3 voor kinderen onder 9 jaar en €6 voor de rest. Maar Minigolf Bar Mont Pla heeft nog veel meer in huis dan alleen een minigolfbaan. Je vind hier ook nog eens 8 kleine trampolines, 2 tennisbanen, 2 padeltenisbanen, 1 mini-tennis baan en een bar. Je hoeft je dus zeker niet te vervelen.

3. Mini Golf Magic Green

In Empuriabrava ligt minigolfbaan Mini Golf Magic Green. Deze baan heeft in tegenstelling tot de vorige twee geen kinderattracties of andere sporten, maar de kwaliteit van de minigolfbaan zelf is fenomenaal, je zou het bijna voor een luxe tuin aanzien! De holes worden verbonden door een net stenen pad en daar omheen vind je meerdere kleine vijvertjes, houten bruggetjes en palmbomen. Daarnaast is er ook een café met een klein terrasje en is de baan tot 1 uur s ’nachts geopend. Kaartjes kosten slechts €5 p.p.

2. Minigolf Carmanso

We blijven voorlopig nog even in Empuriabrava, want hier vinden we ook Minigolf Carmanso. en naast dat Magic Green en Carmanso in dezelfde stad liggen hebben ze nog veel meer overeen. Zo veel zelfs dat je ze bijna niet uitelkaar kunt halen! Want ook Minigolf Carmanso heeft 18 holes verbonden door een net stenen pad met daar omheen meerdere kleine vijvertjes, houten bruggetjes en palmbomen. Deze twee zijn dan waarschijnlijk ook van eenzelfde eigenaar, maar daar heb ik niks over kunnen vinden. De 18 holes zijn wel uniek, je kunt Carmanso dus als een verlening van Magic Green gebruiken, of andersom natuurlijk.

1. Minigolf Greens

En dan komen we aan bij de nummer 1 van deze lijst, Minigolf Greens in Roses, een terechte nummer 1. Want Minigolf Greens heeft alles dat Minigolf Carmanso geweldig maakt maar dan meer. Dus meer vijvertjes, meer planten en meer palmbomen. Bovendien zwemmen er vissen en zelfs schildpadden in de vijvertjes. Al met al is Minigolf Greens gewoon een top baan en zeker een aanrader voor de echte minigolf fanaten. Kaartjes kosten €4,50 p.p.

Minigolf Greens in Roses

Fietsen

“Fietsen op vakantie? Waarom zou ik dat doen? ik ben hier toch om te Relaxen!” Is wat je nu misschien wel denkt, maar fietsen op vakantie is hartstikke leuk! Er zijn aan de Costa Brava genoeg leuke fietspaden om je tweewieler mee naar toe te nemen. Zo zijn er fietspaden die je brengen door de natuur, langs andere steden of langs diverse bezienswaardigheden. Fietsen is daarom een goede manier om de omgeving te verkennen, bovendien blijf je fit. En dat kan ook als je zonder fiets op vakantie bent, je kunt er gewoon eentje huren aan de boulevard voor maar een paar euro. En je hoeft niet perse te fietsen, lopen en hardlopen kan ook, er zijn genoeg routes. En als je al gaat fietsen, wandelen of hardlopen doe dat dan vroeg in de ochtend of s ’avonds, dan is het namelijk minder warm. Mijn voorkeur gaat uit naar s’ochtends omdat het dan rustiger is en je in de avond nog gewoon kan stappen. En vergeet niet voldoende water mee te nemen!

Watersport

Wil je je vakantie actief doorbrengen? Dan is watersport wat voor jou! Aan de Costa Brava heb je namelijk keus tussen zeilen, surfen, duiken, jetskiën, kajakken en kanoën. Je moet dus wel heel kieskeurig zijn als geen van deze jou wat lijkt. En voor een dagje watersport hoef je meestal niet eens ver te reizen. Deze watersporten kun je namelijk beoefenen in:

Zeilen: Palamos, Platja d’Oro, St Feliu, L’Estartit, L’Escala en Empuriabrava.

Surfen: Sant Feliu de Guixols, L’Escala, Empuriabrava, Roses, L’Estartit, Sant Pere Pescador en Cadeques.

Duiken: Tossa de mar, Roses, Sant Feliu de Guixols, L’estartit, El Port de la Selva, Calogne, Lloret de mar, Tamariu, Calella, S’Agoro, Platja de Pals, Sant Pere Pescador, Blanes, Torroella de Montgri en Llafranc

Jetskiën: Platja d’aro, Palamos, Roses, Lloret de mar, L’Estartit en Blanes

Kajakken: Lloret de mar, Sant Feliu de Guixols, Sant Pere Pescador, Platja d’aro, Roses en Tossa de mar

Kanoën: Lloret de mar, Tossa de mar, Sant Pere Pescador, Roses, Platja d’aro en Sant Feliu de Guixols

Skydiven

Vakantie is de perfecte tijd om eens iets geks te proberen. Dus grijp die kans en doe iets dat je nooit van je leven had gedacht dat je ooit zou doen, skydiven.

Skydiven is een unieke ervaring, iets dat je echt eens meegemaakt moet hebben. En bof jij even, want aan de Costa Brava vind je een van de belangrijkste skydivecentra in Europa, Skydive Empuriabrava. Hier spring je in groepen van 10 tot 25 man van een hoogte van 4 km. Verder kun je verschillende sprongen maken, waaronder tandem en verschillende vormen voor grote groepen. Bij tandem spring je naar beneneden op andermans rug (of andersom) en soms spring je in een grote driehoek of cirkel van tot wel 30 personen. Klinkt fantastisch nietwaar? en je hoeft echt niet bang te zijn hoor. Duizenden mensen zijn jouw al voor gegaan en er gaan meerdere experts mee. Bovendien kun je je laten verzekeren voor als het toch fout zou gaan.

skydiven boven Empuriabrava

prijzen

Wat prijzen betreft, deze verschillen voor de soort sprong die je wilt maken en hoeveel je er wilt, een ding dat wel vaststaat, het is best duur. Voor 1 aparte sprong betaal je al meer dan €30! Maar 1 sprong is bij lange na niet genoeg. 1 sprong duurt maar zo’n 5 minuten, bovendien ben je de eerste sprong nog redelijk bang, dit gaat pas na een paar sprongen over. Je zult dus diep in de portemonnee moet tasten!

Boottochten

De Costa Brava betekent letterlijk vertaald ‘de ruige kust’, en dat is niet voor niets natuurlijk. Langs de kust vind je vele grote rotsen, diepe inhammen en kleine baaitjes, maar hier merk je in een grote stad zoals Lloret bijna helemaal niks van. Om dit dus echt te kunnen bezichtigen moet je het water op. Dit kun je doen door mee te gaan op een boottocht of door een waterfiets te huren. Een boottocht stopt af en toe bij leuke kusten en baaitjes zodat je een duik kan nemen, terwijl je met een waterfiets zelf bepaald waar en wanneer je stopt. Een andere optie is natuurlijk ook een glasbodemboot. Op een glasbodemboot zie je zowel de woeste kustlijn als de bijzondere onderwaterwereld. Al is er een leukere manier om van de zee te genieten…

Snorkelen

Snorkelen kan overal aan de Costa Brava, en dan vooral bij grote rotsen en afgelegen baaitjes, maar er is een plek die er ver bovenuit springt, de Medes eilanden.

Medes Eilanden

Tegenover L’estartit liggen de Medes eilanden. Deze eilandengroep is hét kenmerk van L’estartit. Vanuit de hele stad zijn de eilanden te zien, en dan vooral het grootste eiland, het Islas Medes. Maar de eilanden zijn goed voor veel meer dan alleen een goed uitzicht. Onderwater is het namelijk een paradijs voor duikers. Er leven wel 1.300 soorten vissen en planten rond de eilanden, zoals rode koraal, tandbaarzen en kreeften. De eilanden zijn te bereiken met een glasbodemboot die een aantal keer stopt zodat je een duik kunt nemen en zelf tussen de vissen kunt zwemmen. Een simpele duikbril is alles dat je nodig hebt om van dit grandioze uitzicht te genieten. Daarnaast kun je naar de Medes eilanden toe door zelf een boot te huren. Je moet er dan wel op letten dat de eilanden een beschermd natuurgebied zijn, je moet je dus aan een aantal regels houden. Je mag de eilanden niet op en mag niks kapot maken, dat klinkt niet moeilijk, toch?

Tip

Heb je nog oud brood over van een paar dagen terug? Gooi het niet weg, maar neem het mee naar het strand. Als je dan gaat snorkolen kun je een beetje meenemen voor de vissen. Als je het brood in kleine stukjes op je heen strooit in een buurt met veel vissen zullen ze heel dicht bij komen en om je heen zwemmen. Voor de vissen is dit een welkome maaltijd en voor jou een unieke ervaring.

Musea

Een museum bezoeken is een leuke activiteit voor als het een keer slecht weer is. want waarom zou je binnen zitten terwijl je je net zo goed zou kunnen verdiepen in de geschiedenis, kunst of cultuur van de stad/ regio die je bezoekt!

Verschillende musea aan de Costa Brava zijn:

Museu de la Pesca

Het Museu de la Pesca is een visserijmuseum gelegen aan de haven van Palamos. In dit museum vind je alles over de oude visserij in Palamos en de Costa Brava. Binnen liggen oude voorwerpen zoals netten, maar ook schaalmodellen van oude boten en de manier van vissen. Maar het blijft niet bij schaalmodellen, midden in het museum staat namelijk een hele zeilboot van zo’n 100 – 200 jaar oud! Deze is in goede staat en is van alle kanten te bekijken, ook van boven. Verder is er nog een aparte ruimte waar alle soorten vissen te zien zijn die destijds gevist werden. Daarnaast kun je ook vis kopen hier, vers vanuit de haven. Al met al raad ik een bezoekje zeker aan. Een bezoekje kost 5 euro per persoon en kinderen onder de 6 jaar mogen gratis naar binnen.

Museo del Far de Tossa

In Tossa de mar ligt het kleine museum ‘Museo del Far de Tossa’. Dit museum is gevestigd aan de top van Vila Vella, de oude stad van Tossa de mar. Het Museo del Far gaat over de geschiedenis van Tossa de mar maar richt zich vooral op de nabij gelegen vuurtoren. Binnen in het museum vind je een paar oude foto’s en voorwerpen maar waar het echt om draait is een film met oude beelden van Tossa de mar, Vila Vella en de vuurtoren. Deze film duurt ongeveer een uur en is erg interessant. Verder vind je naast het museum een café, uitzichtsplaats en natuurlijk een vuurtoren.

Het Museo del Far de Tossa is zeker een aanrader als je in Tossa de mar verblijft,  maar als je de stad slechts eenmalig bezoekt zou ik me focussen op Vila Vella en het prachtige uitzicht. Entree kost slechts €1,50 p.p.

Salvador Dalí

Salvador Dalí, we weten allemaal wie het is. De Spaanse kunstenaar, zowel bekend om zijn kunst als om zijn bijzondere snor, is in Figueres geboren en uiteindelijk ook gestorven. Hier vinden we dan ook het eerste van vele musea naar zijn naam, het Dalí Theatre-Museum.

Dalí Theatre-Museum

Het Dalí Theatre-Museum is gevestigd in oud theater waar Dalí veel van zijn werken voor het eerst presenteerde aan het publiek. In dit museum vind je meer dan 100 schilderijen en een aantal beelden allemaal gemaakt door Salvador Dalí. Deze kunstwerken staan verdeeld in verschillende ruimtes die elk een eigen tijdperiode van Dalí’s leven representeren. Zo word je geleid vanaf zijn eerste werken, door zijn verschillende schilder fases helemaal tot aan zijn dood, want ook de crypte waar hij begraven ligt is in het museum aanwezig. In het midden van het gebouw bevind zich een trap die naar de crypte lijd. Al met al is het Dalí Theatre-Museum een echte aanrader waar aan de Costa Brava je je ook bevind. Kaartjes kosten €14 p.p. en kinderen t/m 8 jaar zijn gratis.

Salvador Dalí House Museum

Naast het Dalí Theatre-Museum bevinden zich nog 5 andere musea over de Spaanse kunstenaar aan de Costa Brava. De opvallendste daarvan is het Salvador Dalí House Museum. Dit museum ligt in een dorpje vlakbij Cadeques en is waar Dalí het grootste deel van zijn leven gewoond heeft. Dit is namelijk geen gewoon museum maar Dalí’s vroegere thuis. Hier heeft hij meer dan 50 jaar gewoond en heeft hij het grootste deel van zijn kunstwerken geschilderd, waaronder ook ‘De volharding der herinnering’ (dat schilderij met die gesmolten klokken). Dit meesterwerk staat echter niet in het Salvador Dalí House Museum, maar in New York. In dit museum staan überhaupt bijna geen schilderijen, het is er om te laten zien hoe Dalí destijds leefde.

En ook het Salvador Dalí House Museum is een aanrader. Kaartjes kosten €12 p.p. en kinderen t/m 8 jaar zijn gratis. Let er trouwens wel op dat de kaartjes voor beide musea vooraf online gekocht moeten worden.

Het Salvador Dali Theatre Museum van buiten

Botanische tuinen

Fan van natuur? Bezoek een Botanische tuin, een soort dierentuin maar dan van planten. Er liggen twee in Blanes en een in Calella. Een botanische tuin is een leuke activiteit voor jong en oud. In Mar i Murtra, Blanes, ben ik zelf geweest en ik heb me er prima vermaakt. Naast planten vind je hier ook uitkijkposten waar je over de middellandse zee en het gebied rond Blanes kunt kijken. Verder heeft Mar i Murtra een klein winkeltje waar je kleine cactussen en lokale honing kunt kopen en kun je er voor een paar euro extra tegen papegaaien praten en er zelfs een op je schouder dragen!

Dierentuin

Bezoek je toch liever een echte dierentuin?

Een bezoek aan een dierentuin is een leuke activiteit voor als het weer eens tegenzit of je gewoon iets anders wilt doen. Een dierentuin die ik dan aan kan raden is Butterfly Park Empuriabrava, een niet al te grote dierentuin in Empuriabrava. Hier vind je naast vele soorten vlinders ook verschillende soorten exotische vogels, vleermuizen, schildpadden, buideldieren, leguanen en andere kleine dieren. Je zult hier dus geen olifant tegenkomen, maar wel veel andere bijzondere dieren. De meeste dieren in deze dierentuin komen dan ook uit de tropische delen van de aarde. Een bezoek aan Butterfly Park Empuriabrava duurt tussen 1 en 2 uur en kost € 9,50 per volwassenen en € 7,50 voor kinderen van 4 tot 11 jaar. Voor meer informatie klik hier

Butterfly Park Empuriabrava

Camp Nou

Camp Nou, wie kent het niet? Het legendarische stadion van FC Barcelona staat er al sinds 1957 en heeft een capaciteit van bijna 100000 mensen! Ondanks dit gigantische aantal stoelen is het stadion toch bijna elke wedstrijd compleet uitverkocht. Door de duizenden loyale fans ontstaat er dan een geweldige sfeer waar je echt een keer bij zou willen zijn. Echter speelt FC Barcelona helaas niet in de zomer en zijn kaartjes heel duur. Maar er is een andere manier om Camp Nou te bezoeken, een stadiontour.

Stadion tour

Bijna elke dag organiseert FC Barcelona er een, niet gek natuurlijk, fans van over de hele wereld willen het legendarische stadion van binnen zien. Zo’n stadiontour kost €26 p.p. en je krijgt zeker waar voor je geld. Tijdens de stadiontour ga je namelijk langs de kleedkamers, perszaal, prijzenkast en tot slot de tribune. Over de kleedkamers en perszaal is niet zo heel veel te vertellen, maar over de prijzenkast wel.

Prijzenkast

Dit is een grote ruimte met daarin elke prijs die FC Barcelona ooit heeft gewonnen, waaronder de 5 Champions league bekers en 25 La Liga trofeeën. Naast prijzen liggen hier ook oude voetballen, voetbalschoenen en keepershandschoenen tentoongesteld. Deze werden gebruikt tijdens de eerste jaren van de club en zijn een belangrijk stukje voetbalgeschiedenis. Maar er is meer, want naast clubprijzen staan er ook prijzen van individuele spelers, waaronder die van niemand minder dan Lionel Messi. Ja, dat las je goed, al Messi’s gouden ballen en gouden schoenen staan hier achter glas. Deze zullen echter (waarschijnlijk) verdwijnen zodra Messi een punt zet achter zijn carrière. Je moet je dus een beetje haasten als je deze ooit van dichtbij wilt zien.

Tribune

Aan het eind van de tour ga je nog naar de tribune. Via de Spelerstunnel kom je naar buiten en vervolgens kun je plaats nemen op de reservebank. Daarna ga je een aantal rijen naar boven waar je op een echte tribuneplaats kan gaan zitten. Zo ervaar je toch nog een beetje hoe het is om er een keer tijdens een wedstrijd bij te zijn.

Al met al is een bezoek aan het legendarische stadion van FC Barcelona is zeker een aanrader als je aan de Costa Brava op vakantie bent, vooral omdat je niet gauw weer in de buurt zult zijn.

Paintball

Paintball is een leuke activiteit om te doen met je maten. We weten allemaal wat het is, je schiet kogels van verf op de tegenstander, en deze kunnen hard aankomen. Niet bepaald familievriendelijk dus. Maar als je wel tegen een stootje kunt is dit een leuke manier om je middag door te brengen. Dus roep al je vrienden bij elkaar en maak je klaar, voor de beste paintball accommodatie van de Costa Brava!

Paintball Emporda.

Een kleine 5 minuten rijden van Palafrugell ligt Paintbal Emporda. Hier kun je paintball spelen in alle vormen en maten door de verschillende soorten games die ze hebben.

Een van die Games is Central flag, waarbij er een vlag in het midden van het veld staat met de teams in hun eigen basis. Het doel van het spel is om de vlag naar de basis van de tegenstander te brengen. Een vergelijkbare game is Capture the Flag, waarbij beide teams een eigen vlag hebben en je de vlag van de tegenstander naar jou basis moet brengen. Lukt dit jou eerst dan heb je gewonnen. Een iets simpelere versie hiervan is de heuvel, waarbij het genoeg is de basis van de tegenstander te betreden om te winnen. Dit is echter niet zo makkelijk als het lijkt. En dan heb je nog Redding van gijzelaars. Een unieke game waarbij elk team met een of twee spelers van het andere team in hun basis begint. Het doel is dan om de gegijzelden terug te halen naar je eigen basis.

Kaartjes kun je kopen vanaf €24 p.p. Hierbij krijg je toegang tot de game Central flag en 100 ballen. Voor €38 p.p. kun je alle games spelen en krijgt ieder 400 ballen. Extra ballen kun je kopen voor slechts €5 per 100 ballen.

Tips

Nog een aantal tips voor als je gaat Paintballen:

  1. Neem comfortabele schoenen mee. Bij bijna alle Paintball accommodaties krijg je een pak, helm, etc. te leen. Dit geldt echter niet voor schoenen, deze moet je zelf regelen. Zorg er dus voor dat je schoenen hebt die vies mogen worden en comfortabel zijn.
  2. Kom 15 minuten eerder aan. Dan heb je voordat je begint nog 15 minuten de tijd om te kijken hoe anderen spelen zodat je al een beetje een idee krijgt van hoe je het spel speelt. Ook kun je dan vaak alvast kennis maken met de leider.
Paintball Emporda

Dat was het. Dit waren alle activiteiten aan de Costa Brava. Als je tot hier bent gekomen wil ik je hartelijk bedanken voor het lezen. Het duurde meer dan 10 uur om dit allemaal te schrijven, ik ben dus erg blij dat het ook echt door iemand gelezen is. Vond je dit een nuttig artikel? lees dan gauw verder! ik heb nog veel meer over de Costa Brava geschreven. 😉

Top 9 steden aan de Costa Brava

Video Costa Brava

Waar kan ik het best mijn vakantie boeken?

Het vinden van de perfecte vakantie is een lastige taak. Iedereen heeft weer een ander budget en erg uiteenlopende eisen. Het is vooral heel moeilijk als je niet eens weet waar je moet zoeken. Gelukkig kan ik je daar wel mee helpen, hieronder kun je aan de hand van een paar simpele vragen uitzoeken welke vakantieprovider het best bij JOU past. Dan hoef je je daar in ieder geval geen zorgen meer om te maken. Veel succes 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.