Het prachtige Vila Vella

Vila Vella is de bekendste bezienswaardigheid van Tossa de mar en een van de mooiste aan de Costa Brava. In Vila Vella vind je alleen maar stenen middeleeuwse huisjes die voor een middeleeuws gevoel zorgen, alsof je terug in de tijd bent. Daarnaast zorgen de kleine terrasjes, zachte verlichting en de gezellige drukte voor een leuke sfeer. Verder vind je in Vila Vella een of twee restaurants, een barretje, een Museum en aan de top een vuurtoren met uitkijkpunt over de stad, omgeving en zee. Het uitzicht hier is onvergetelijk en eentje die je niet wil missen bij zonsondergang. Vila Vella word beschermd door de monumentenzorg en is daarom goed bewaard gebleven.

Vila Vella

Castillo de Tossa de Mar

Vila Vella is een goed voorbeeld van een klassiek middeleeuws dorpje. En bij zo’n klassiek middeleeuws dorpje hoort een stadsmuur, en die heeft Vila Vella zeker ook. De oude stad is door de jaren heen goed beschermd door het grote Castillo de Tossa de Mar. Dit is een 300 meter lange muur die versierd word met 7 ronde torens van elk 20 meter hoog. Deze imposante muur is gebouwd in de 12e eeuw om Vila Vella te beschermen tegen Piraterij.

Moorish Tower

Een andere interessante bezienswaardigheid in Tossa de mar is Moorish Tower. Moorish Tower is een 16e eeuwse Toren gelegen aan de buitenkant van Tossa de mar. Deze toren is gebouwd op een heuvel om, net als Castillo de Tossa, de stad te beschermen tegen Piraterij. Maar nu heeft Moorish Tower een veel leukere taak, het is een geweldig uitkijkpunt over Tossa de mar, Vila Vella, de zee en de omgeving. Het uitzicht hier is onbeschrijfelijk mooi.  

Museo del Far de Tossa

Aan de top van Vila Vella ligt het kleine museum ‘Museo del Far de Tossa’. Dit museum gaat over de geschiedenis van Tossa de mar maar richt zich vooral op de nabij gelegen vuurtoren. Binnen in het museum vind je een paar oude foto’s en voorwerpen maar waar het echt om draait is een film met oude beelden van Tossa de mar, Vila Vella en de vuurtoren. Deze film duurt ongeveer een uur en is erg interessant. Verder vind je naast het museum een café, uitzichtsplaats en natuurlijk een vuurtoren. Het Museo del Far de Tossa is zeker een aanrader als je in Tossa de mar verblijft. Entree kost slechts €1,50 p.p.

Vila Vella
Vila Vella van binnen

Waar kan ik het best mijn vakantie boeken?

Het vinden van de perfecte vakantie is een lastige taak. Iedereen heeft weer een ander budget en erg uiteenlopende eisen. Het is vooral heel moeilijk als je niet eens weet waar je moet zoeken. Gelukkig kan ik je daar wel mee helpen, hieronder kun je aan de hand van een paar simpele vragen uitzoeken welke vakantieprovider het best bij JOU past. Dan hoef je je daar in ieder geval geen zorgen meer om te maken. Veel succes 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.