Musea aan de Costa Brava

Een museum bezoeken is een leuke activiteit voor als het een keer slecht weer is. want waarom zou je binnen zitten terwijl je je net zo goed zou kunnen verdiepen in de geschiedenis, kunst of cultuur van de stad/ regio die je bezoekt!

Verschillende musea aan de Costa Brava zijn:

Museu de la Pesca

Het Museu de la Pesca is een visserijmuseum gelegen aan de haven van Palamos. In dit museum vind je alles over de oude visserij in Palamos en de Costa Brava. Binnen liggen oude voorwerpen zoals netten, maar ook schaalmodellen van oude boten en de manier van vissen. Maar het blijft niet bij schaalmodellen, midden in het museum staat namelijk een hele zeilboot van zo’n 100 – 200 jaar oud! Deze is in goede staat en is van alle kanten te bekijken, ook van boven. Verder is er nog een aparte ruimte waar alle soorten vissen te zien zijn die destijds gevist werden. Daarnaast kun je ook vis kopen hier, vers vanuit de haven. Al met al raad ik een bezoekje zeker aan. Een bezoekje kost 5 euro per persoon en kinderen onder de 6 jaar mogen gratis naar binnen.

Museu de la Pesca

Museo del Far de Tossa

In Tossa de mar ligt het kleine museum ‘Museo del Far de Tossa’. Dit museum is gevestigd aan de top van Vila Vella, de oude stad van Tossa de mar. Het Museo del Far gaat over de geschiedenis van Tossa de mar maar richt zich vooral op de nabij gelegen vuurtoren. Binnen in het museum vind je een paar oude foto’s en voorwerpen maar waar het echt om draait is een film met oude beelden van Tossa de mar, Vila Vella en de vuurtoren. Deze film duurt ongeveer een uur en is erg interessant. Verder vind je naast het museum een café, uitzichtsplaats en natuurlijk een vuurtoren.

Het Museo del Far de Tossa is zeker een aanrader als je in Tossa de mar verblijft,  maar als je de stad slechts eenmalig bezoekt zou ik me focussen op Vila Vella en het prachtige uitzicht. Entree kost slechts €1,50 p.p.

Tossa de mar

Salvador Dalí

Salvador Dalí, we weten allemaal wie het is. De Spaanse kunstenaar, zowel bekend om zijn kunst als om zijn bijzondere snor, is in Figueres geboren en uiteindelijk ook gestorven. Hier vinden we dan ook het eerste van vele musea naar zijn naam, het Dalí Theatre-Museum.

Dalí Theatre-Museum

Het Dalí Theatre-Museum is gevestigd in oud theater waar Dalí veel van zijn werken voor het eerst presenteerde aan het publiek. In dit museum vind je meer dan 100 schilderijen en een aantal beelden allemaal gemaakt door Salvador Dalí. Deze kunstwerken staan verdeeld in verschillende ruimtes die elk een eigen tijdperiode van Dalí’s leven representeren. Zo word je geleid vanaf zijn eerste werken, door zijn verschillende schilder fases helemaal tot aan zijn dood, want ook de crypte waar hij begraven ligt is in het museum aanwezig. In het midden van het gebouw bevind zich een trap die naar de crypte lijd. Al met al is het Dalí Theatre-Museum een echte aanrader waar aan de Costa Brava je je ook bevind. Kaartjes kosten €14 p.p. en kinderen t/m 8 jaar zijn gratis.

Salvador Dalí House Museum

Naast het Dalí Theatre-Museum bevinden zich nog 5 andere musea over de Spaanse kunstenaar aan de Costa Brava. De opvallendste daarvan is het Salvador Dalí House Museum. Dit museum ligt in een dorpje vlakbij Cadeques en is waar Dalí het grootste deel van zijn leven gewoond heeft. Dit is namelijk geen gewoon museum maar Dalí’s vroegere thuis. Hier heeft hij meer dan 50 jaar gewoond en heeft hij het grootste deel van zijn kunstwerken geschilderd, waaronder ook ‘De volharding der herinnering’ (dat schilderij met die gesmolten klokken). Dit meesterwerk staat echter niet in het Salvador Dalí House Museum, maar in New York. In dit museum staan überhaupt bijna geen schilderijen, het is er om te laten zien hoe Dalí destijds leefde.

En ook het Salvador Dalí House Museum is een aanrader. Kaartjes kosten €12 p.p. en kinderen t/m 8 jaar zijn gratis. Let er trouwens wel op dat de kaartjes voor beide musea vooraf online gekocht moeten worden.

Dali theatre museum
Salvador Dali Theatre museum van buiten

Waar kan ik het best mijn vakantie boeken?

Het vinden van de perfecte vakantie is een lastige taak. Iedereen heeft weer een ander budget en erg uiteenlopende eisen. Het is vooral heel moeilijk als je niet eens weet waar je moet zoeken. Gelukkig kan ik je daar wel mee helpen, hieronder kun je aan de hand van een paar simpele vragen uitzoeken welke vakantieprovider het best bij JOU past. Dan hoef je je daar in ieder geval geen zorgen meer om te maken. Veel succes 🙂

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.